De diëtiste biedt u:
  • een professioneel onthaal en een luisterend oor om uw voedingsgedrag en eetgewoonten te evalueren.
  • concrete hulp, praktische tips en follow-up zodat u aan welzijn en gezondheid wint.
De bedoeling is niet U een streng dieet op te leggen, waardoor U gewicht zal verliezen, maar U vrijwel meteen gewicht zal bijnemen (jojo-effect), maar U voedingsgewoonten voor eens en voor altijd te leren veranderen . Simpelweg, zonder medicatie of gevaarlijke eetremmers; zonder vele beperkingen, want weinig voeding moet hier gewogen worden en weinig zijn er verboden !

Op uw eerste afspraak, zullen wij U uitleggen dat U door regelmatig te eten, gewicht zal verliezen en U ze zal stabiliseren.

Tanita, een intelligente weegschaal.

Het lichaam bestaat uit magere massa en vetmassa. Deze worden onderverdeeld in watermassa en droge massa (spieren en beenderen). De vrouw bezit een belangrijkere vetmassa dan de man of 21% tot 27% bij de vrouw en 15% tot 20% bij de man.
Uw spierkapitaal behouden en magere massa verliezen staat niet alleen toe om slanker te worden, maar vermindert ook de kans om te verdikken. 10% van de magere massa verliezen (ongeveer 2kg voor een vrouw die 60-65kg weegt) zorgt ervoor dat U sneller zal verteren, dat U zich lichter zal voelen, het vermindert de factoren op risico's op cardio-vasculair vlak en normaliseert suiker in het bloed, de cholesterol en de trygliceriden in het bloed.

De intelligente weegschaal zal de impact die de voedingsgewoonten op de magere massa en spiermassa weergeven.

Hoe gaat dit in z'n werk?
Een licht elektrisch signaal zal verzonden worden naar het lichaam door middel van 4 electroden die zich ter hoogte van de weegschaal bevinden. Doordat de stroom niet door het vet en de spieren om dezelfde manier circuleert, is het fluxverschil gemeten en zorgt dit ervoor dat de relatieve proporties onderscheiden kunnen worden van elke stof.


Deze professionele weegschaal determineert onder andere:
  • uw basismetabolisme - het dagelijks aantal caloriën die U lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Voor een vrouw, zijn het 1200 tot 1400 kcal per dag. Wat eigenlijk niet enorm veel is, als U weet dat een koffielepel olijfolie 90 kcal bevat, dat 100g natuurlijke rijst 337 kcal bevat en een reep chocolade van 100g 589 kcal
  • uw BMI (Body Mass index): een index van lichaamsmassa die een overzicht geeft van uw gezondheidsstatus in functie van uw lengte en uw gewicht
  • uw totaal gewicht in kg
  • uw % vetmassa en z'n equivalent in kg
  • uw gewicht van magere massa: alles wat noch vet noch spieren is
  • uw watermassa
  • uw spiermassa
  • uw ideaal gewicht in functie van de ideale totale vetmassa
Klik op de afbeelding om het te vergroten
De weegschaal zal ook de samenstelling van het vet, water en spiermassa in elke arm en in elk been, alsook die van uw romp, die als basis zullen dienen om te beslissen welk programma voor U zal worden opgelegd.


Na uw eerste afspraak, wordt er U een "Eetdagboek" bezorgd, waarin U alles wat U eet noteert, dag na dag.
Bij elke afspraak, die gemiddeld 2keer per week plaatsvind, gaan we op de weegschaal en "verbeteren" we samen uw eetdagboek Zeer regelmatig controleren we wat U bereikt hebt via de weegschaal.

Dankzij uw wil,
Dankzij onze opvolgingen en onze aanmoedigingen,
zullen uw kilo's eraf vliegen ... stap voor stap, want:

Ons doel van gewichtsverlies = +/- 500 gram per week!


RDV: 0474/62 76 75

Raadpleeg hier onze voorstellen en onze combinatiemogelijkheden voor de abonemmenten.
Concept & Development WellnessWave - All rights reserved - Privacy & Disclaimer - Website plan